Vereisten voor een zakenvisum voor Vietnam visum voor Nederlandse paspoorthouders

  1. Paspoort

    Het paspoort van de aanvrager. Dit mag een noodpaspoort zijn. Het paspoort moet:

    • Tenminste zes maanden geldig zijn bij aanvraag van het visum
    • Minstens één lege visumpagina bevatten
    • Vrij zijn van hoesjes, omslagen en losse inhoud, graag deze volledig verwijderen voordat u de aanvraag naar ons zendt

  2. Pasfoto's

    Eén officiële pasfoto in kleur is benodigd. Deze foto moet:

    • In de afgelopen 3 maanden genomen zijn en zijn afgedrukt op fotopapier van hoge kwaliteit
    • Een witte achtergrond hebben
    • De afmeting 35mm bij 45mm hebben
    • Het gezicht van de aanvrager in het midden afbeelden met een neutrale uitdrukking
    • Zonder hoofdbedekking zijn, tenzij het bedekking/kledij om religieuze redenen betreft (het gelaat moet zichtbaar zijn)
    • Los zijn van het visum aanvraagformulier (dus op geen enkele wijze aan het formulier bevestigd) en vrij van eventuele nietjes en lijmrestanten

  3. Garantiebrief

    Een garantiebrief van de werkgever in Nederland is vereist. Deze moet op bedrijfsbriefpapier geprint worden met een Nederlands adres. Een voorbeeld Garantiebrief vindt u hier terug.
    Alle garantiebrieven moeten geadresseerd zijn aan de ambassade. Het adres van de ambassade vindt u hier terug

    Een garantiebrief is niet vereist voor aanvragers die een autorisatiebrief indienen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Vietnam

  4. Uitnodiging

    Een uitnodigingsbrief is vereist. Deze moet:

    • Op bedrijfsbriefpapier geschreven zijn
    • Geadresseerd zijn aan de ambassade in Den Haag
    • De naam en adres van de uitnodigende partij vermelden
    • De naam van de aanvrager vermelden
    • Paspoortnummer en vervaldatum vermelden van het paspoort van de aanvrager
    • De datum van de in- en uitreis vermelden
    • Het doel van de reis, het aantal inreizen en de benodigde duur van het visum vermelden
    • Ondertekend zijn


    Een uitnodigingsbrief is niet vereist voor aanvragers die een autorisatiebrief indienen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Vietnam.

  5. Visumaanvraagformulier

    Eén volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier. Het formulier moet:

    • De volledige naam van de aanvrager vermelden zoals deze in het paspoort staat
    • Ondertekend zijn door de aanvrager
    • Het juiste type visum aangeven (zaken; single, double óf multiple entry)
    • De juiste inreisdatum vermelden, dit is de datum waarop de reiziger aankomt in Vietnam
    • De naam en het adres vermelden van het bedrijf dat wordt bezocht in Vietnam. Deze informatie moet worden ingevuld bij vraag 8
    • Bij vraag 10 een uitreisdatum aangeven die drie maanden ligt na de eerste inreisdatum voor aanvragers van een 3 maanden multiple entry visum
    • Ingevuld worden in blokletters (kapitalen)
    • Ingevuld worden met zwarte of blauwe inkt

  6. CIBTvisas-orderformulier

    Stuur het CIBTvisas orderformulier naar ons op. Het formulier is terug te vinden in het aanvraagpakket.

    De betaling wordt pas geïnd op het moment dat CIBTvisas uw gehele aanvraag heeft afgerond.

  7. Technische werkzaamheden

    Aanvragers die technische werkzaamheden zullen verrichten in Vietnam moeten een autorisatiebrief aanleveren. Deze moet zijn afgegeven door het Ministerie van Immigratie in Vietnam.
    Een uitnodigingsbrief is niet vereist voor aanvragers die deze autorisatiebrief aanleveren.

Vereisten voor een toeristenvisum voor Vietnam voor Nederlandse paspoorthouders

  1. Paspoort

    Het paspoort van de aanvrager. Dit mag een noodpaspoort zijn. Het paspoort moet:

    • Tenminste zes maanden geldig zijn bij aanvraag van het visum
    • Minstens één lege visumpagina bevatten
    • Vrij zijn van hoesjes, omslagen en losse inhoud, graag deze volledig verwijderen voordat u de aanvraag naar ons zendt

  2. Pasfoto's

    Eén officiële pasfoto in kleur is benodigd. Deze foto moet:

    • In de afgelopen 3 maanden genomen zijn en zijn afgedrukt op fotopapier van hoge kwaliteit
    • Een witte achtergrond hebben
    • De afmeting 35mm bij 45mm hebben
    • Het gezicht van de aanvrager in het midden afbeelden met een neutrale uitdrukking
    • Zonder hoofdbedekking zijn, tenzij het bedekking/kledij om religieuze redenen betreft (het gelaat moet zichtbaar zijn)
    • Los zijn van het visum aanvraagformulier (dus op geen enkele wijze aan het formulier bevestigd) en vrij van eventuele nietjes en lijmrestanten

  3. Visumaanvraagformulier

    Eén volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier. Het formulier moet:

    • De volledige naam van de aanvrager vermelden zoals deze in het paspoort staat
    • Ondertekend zijn door de aanvrager
    • Het juiste type visum aangeven (toerisme; single, double óf multiple entry)
    • De juiste inreisdatum vermelden, dit is de datum waarop de reiziger aankomt in Vietnam
    • Bij vraag 10 een uitreisdatum aangeven die 89 dagen ligt na de eerste inreisdatum voor aanvragers van een 3 maanden multiple entry visum
    • Ingevuld worden in blokletters (kapitalen)
    • Ingevuld worden met zwarte of blauwe inkt

  4. CIBTvisas-orderformulier

    Stuur het CIBTvisas orderformulier naar ons op. Het formulier is terug te vinden in het aanvraagpakket.

    De betaling wordt pas geïnd op het moment dat CIBTvisas uw gehele aanvraag heeft afgerond.

  5. Multiple entry-aanvragers

    Voor een visum met meedere inreizen (multiple entry) met een geldigheid van 89 dagen gelden aanvullende eisen:

    • Op het visumaanvraagformulier: Vul een uitreisdatum in die 89 dagen ligt na de eerste inreisdatum (vraag 10)
    • Het volledige verblijfsadres in Vietnam moet worden doorgegeven

Vietnam visum

Wilt u weten hoe een visum voor Vietnam eruitziet?  Bekijk hier een voorbeeldvisum voor Vietnam om te zien welke informatie het bevat.

Meer informatie

Ophaaldienst

Heeft uw aanvraag spoed.  Een koerier van CIBTvisas haalt uw documenten op in Nederland. Onze snelle service garandeert dat uw visumaanvraag zo spoedig mogelijk bij de ambassade ligt.

Bel 0900-3150200 om een afhaalafspraak te maken.

Meer informatie

Kies voor CIBTvisas

Snel. CIBTvisas biedt de snelste manier om een visum te krijgen.

Makkelijk. De specialisten van CIBTvisas helpen u met betrouwbare informatie per telefoon en e-mail.

Veilig. CIBTvisas waakt zorgvuldig over uw vertrouwelijke gegevens en privacy.